Nieuwbouw woning Zuidhorn - Voor- en achter-tuin.

De Oostergast is een nieuwbouwwijk nabij het historische stadshart van Zuidhorn in Groningen, omringd door weilanden en voorzien van veel groen. De wijk is tien jaar jong, ligt op 9 minuten van centraal station Groningen en combineert alle faciliteiten van een stad met de rust en ruimte van een dorp. De Oostergast ontstond tien jaar geleden en breidt momenteel uit.

Een jong gezin dat de drukte van de stad achter zich laat om te gaan wonen in Zuidhorn. Al na enkele maanden wilde dit gezin de modder rondom het huis verruilen voor een mooie en strakke bestrating. Daarnaast wilden zij graag een groen gazon waar hun dochtertje samen met de grote familiehond kan gaan spelen.

Voor werkzaamheden oprit

Nieuwbouw woningen worden vaak kaal opgeleverd. Dit betekend dat er geen tuin of oprit is aangelegd en dat staat garand voor veel zand rondom de woning, wat gemakkelijk naar binnen wordt gelopen.

Na werkzaamheden oprit

De oprit is verhard met gebroken puin (ook wel menggranulaat of puingranulaat genoemd) voor onder het straatwerk. Puin heeft een hogere constructievere waarde dan enkel een bed van straatzand en is goed geschikt voor normaal belaste oppervlakten, zoals een oprit voor auto's.

Voor werkzaamheden tuin

De tuin achter het huis is volledig kaal. Dat wil zeggen dat er in dit geval een klei-achtige grond aanwezig was die ervoor zou zorgen dat het water niet weg kon. Met als resultaat dat er grote plassen water zichtbaar werden nadat het geregent had.

Na werkzaamheden tuin

Hier is er voor gekozen om een looppad te maken zodat er rondom het huis gelopen kon worden. Dit looppad is doorgetrokken voor een mooie rechte lijn en er werd zo ook een mooie zithoek gecreëerd. Tot slot werd de tuin afgemaakt met mooie graszoden voor een strak gezon.